5 Ağustos 2012 Pazar

Tek Köy Kalmadı

05 Ağustos 2012 Pazar 17:27
Tek Köy Kalmadı
Tek Köy Kalmadı
Bu devlet 25 yıldır Güneydoğu'da kan kaybediyor. 10 bine yakın şehit verildi, 30 bine yakın yurttaşımız hayatını yitirdi. 20 bini aşkın insanımız gazi oldu. Kimsenin hesabını tam çıkaramadığı 100 binlerce dolar heba oldu. Anadolu ve Trakya'da şehit mezarlığı olmayan tek köy kalmadı. Milyonlarca anne, baba, eş ve çocuklar acı ve ızdıraplar içinde kıvrandı ve bölgeden hep sağlık haberleri beklediler. Halen de bekleyenler var. Gelinen sonuç ne mi?
 Eşkiya, silaha sarılmasındaki siyasi hedeflerinin büyük bir kısmını ele geçirdi. Devlet güç ve kudreti temsil eder. Devlet cihan kavgasıdır, kazanmak zorundasınız. Devletin bu niteliklerinden içerde ve dışarıda hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Şayet olursa, devletiniz eriyor ve zayıflıyor demektir. Neticesi ise, çöküştür. Tarih sayfaları bunun örnekleriyle doludur.

Meselenin bu hale düşmüş olmasının birinci sebebi hükümetlerdir. Bu kadar yıl içinde silahlı mücadelenin nerelere doğru tırmandığını hiçbir zaman kavrayamamışlar,ne siyaset, ne diplomasi ne de askeri boyutunu algılama yeteneği gösterememişlerdir.

Bir ülkenin topraklarında, dağlarında binlerce kişi silahla dolaşıyor, eylemler yapıyorsa ve bu iş yıllarca sürerek memleketi madden ve manen sarsıyorsa, bunların millete karşı tek sorumlusu bu dönemdeki hükümetlerdir. Bunun askerle, jandarmayla, polisle, valiyle, kaymakamla hiçbir ilgisi yoktur. Eğer bunların eğitiminde, istihbaratında, donatımında, yönetiminde bir zayıflık, bir eksiklik varsa, hemen ve derhal gereğini yapacak olan hükümetlerdir. Çünkü ülkenin seçilmiş siyasi sorumlusu kendisidir, millete hesap verecek olan da odur.

Hak ve Eşitlik Partisi dağlardaki eşkiya ve komitacıları 365 günde temizleyecek, şehirdeki çeteleri ve mafya bozuntularının da sonunu hızla getirecektir. Bu ülkenin insanlarının kırsal ve kentlerdeki huzur ve güvenliği en öncelikli işimiz olacaktır. Güneydoğu Anadolu'da yaşayan Kürt vatandaşlarımızın bir an önce eşkıya baskısından, korkusundan kurtarılması şarttır. Bunun ön şartı dağları ve bölgeyi hızla temizlemektir.

Anadolu ve Trakya'da şehit mezarlığı olmayan tek köy kalmadı!

                                                                                                                             

Osman Pamukoğlu
Hak ve Eşitlik Partisi
Genel Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Yaşasın Vatan Yaşasın Türk Milleti